Rólunk

Hogy honnan indult el minden?

Talán már magam sem tudom. Amiben biztos voltam mindig is, hogy nagyon szeretek gyerekekkel foglalkozni. A családban nagyon sok kisgyermek vett körül. 15 évesen már büszke keresztanyuka voltam.

Nem is volt kérdés, hogy a továbbtanulás pedagógiai irányra siklik. Miután kijártam az iskoláimat, sikerült elhelyezkednem a szakmában. Rengeteg tapasztalatot szereztem, igyekeztem falni az újdonságokat és növelni tudásomat.

2014-ben olyan helyzetben találtam magam, amiről utólag tudom, hogy jel volt.

Jel arra, hogy önálló legyek. Jel arra, hogy bátran adjam át tudásom a különböző korosztályú gyermekeknek, a saját személyiségemnek megfelelően, ahogy Tőlem jön, szívből.

Így, abban az évben nyáron, megnyitottam a Pöttyös Gyerekházat. Ezzel célom, az interaktív tanítás, oktatás megvalósítása volt.

Szeretném, ha a szülők és a gyermekek is megéreznék, hogy ha a tanulást összekapcsoljuk az örömmel, akkor hatékonyabb eredményeket érhetünk el.

Mikor saját kezűleg elkezdtem a 80 db pötty festését, „mert nekem akkor is Pöttyös Gyerekházam lesz…” címszóval, talán még nem is gondoltam volna, hogy minden új gyermek, aki először nyit be az ajtón, meglátja és mosolyog.

Itt már elindul az örömforrás. Ezután már csak be kell lépni a szobákba. Legyen az egy angol, egy német, egy Babatorna, egy Maszatoló, egy aerobic, egy óvoda- vagy iskola előkészítő, esetleg egy szülinap…mindegy. A gyermek mosolyog, mert vidám a környezete, mert színesek az oktatási eszközök és mindeközben hatékony módszereken keresztül fejlődnek is képességeik, készségeik.

Az évek során remek kolléganőket is sodort mellém az élet. Bővül a csapat, bővül a készlet, és bővülnek szolgáltatásaink is.

Lehet, hogy hamarosan nem is lesz elég az a 80 pötty?! Úgy legyen. Bármikor festek még Nektek ugyanennyit…