GYEREKSZÁJ – 10 tündérien mókás aranyköpés

Ha gyerek van az ember környezetében, vagy a családban, nem múlhat el úgy nap, hogy ne mosolyogtatnának meg minket egy-egy mókás mondattal, szóval. Tíz éve már, hogy gyerekekkel foglalkozom. Kicsit bánom, hogy nem írtam az aranyköpéseket minden nap.
Eszméletlen vicces dolgokat tudnak megfogalmazni, vagy éppen pont olyanokat mondanak, amelyek nagyon elgondolkodtatnak. Olyan más szemszög, olyan más meglátási mód az övüké, és ami a legfontosabb, nagyon őszinte.

Összegyűjtöttem néhányat Nektek, amelyeket Nekünk/Nekem mondtak a gyerekek Pöttyben és írok pár sort, amelyeket Ti küldtetek. Garantálom, hogy mosolygós napotok lesz.  😉

 

1.

Szülinapi zsúr volt épp Pöttyösben. Ilyenkor a bemutatkozás után mindig elmondjuk a gyerekeknek, hogy nyugodtan tegezzenek Bennünket, hisz fiatalnak érezzük magunkat köztük. Kollegina 24 éves, én pedig….ööööööö…..öööööö…..32. Ezt persze nekik nem mondjuk el. Miután mondtuk, hogy csak nyugodtan Zsu és Zsuzska, egy kedves gyermek megszólalt:

“De hisz Te vagy a Zsu anyukája, nem Zsuzska?”…..no egyből néninek éreztem magam 🙂

2.

Karácsonyi ünnepség volt a bölcsiben, ahol Pötty előtt dolgoztam. Miután rácsodálkoztak a fenyőfára és az ajándékokra, az egyik kisgyermek odaszaladt hozzám, megölelt és ezt mondta:

“Köszönjük Neked, mindig is tudtam, hogy Te vagy a JéZsuzska.”

3.

Anyák napjára címlapot készítettünk a gyerekekkel. Kérdéseket kaptak az édesanyjukkal kapcsolatban. Aznap épp a divatot követő szaggatott farmeremben voltam.

– Hol tölt el szívesen sok időt Anyukád?

” Az Árkádban. Ha legközelebb megyünk, mondom Neki, hogy vegyünk Neked is farmert, mert mindig szakadt a térdeden.”

4.

10 éves fiúk partyztak Nálunk. Igyekszünk haladni a korral, és ismerni a számukra trendi dolgokat…#yolo …menci…lol…és társai. Épp ilyenket gyakoroltunk Velük és jókat nevettek rajtam, ahogy jegyzetelek. Majd hirtelen, de illedelmesen megkérdezte Zozó:

“Megsértődsz, ha mondok valamit, ami most Rólad eszembe jutott? (természetesen mondtam, hogy dehogy) Jó, akkor azt mondom, hogy most próbálkozol, mint Győzike a logikai játékkal.”

5.

Felelsz vagy mersz játék Tini partyn, nyilván életkori sajátosságaiknak megfelelően. Kérdésem ez volt:

-Miért jó szerinted, hogy fiúnak születtél és nem lánynak? 

“Mert nekünk lehet szőrös a lábunk.”

6.

4 éves kislány először járt Nálunk Pöttyben. Belépett a szobába és ezt mondta:

” Ohh már tudom, hogy miért Pöttyös…mert tiszta Pötty itt a fal. De miért nem lettél Túró Rudi?”

És most jöjjön néhány aranyköpés Tőletek, melyeket Ti osztottatok meg velem. A Ti gyermekeitek szájából:

7.

“Anya tudtad, hogy Jézus születése előtt is éltek már emberek…!? Vannak emberek Anya, akik már több ezer éve élnek, mint például a Mama.”

8.

“A Mikulás hogyan hall, lát és tud mindent, hogy mit csinálunk? Ilyen hosszú a szeme?”

Erről beugrott még egy Pöttyös sztori 🙂 Tavaly decemberben, szokásához híven Nálunk járt a Mikulás bácsi. Az egyik gyermek mikor átvette a csomagot, feltette a kérdést:

“Mikulás, Te mindig piros ruhában vagy? Neked nincs is pizsamád?”

9.

” Olyan vagy mint egy barack, mert olyan pihésen szőrös az arcod.”

10.

“Jézuska szülinapján hozzá megyünk vagy nálunk lesz a buli?”

 

Ezen az utolsón én is eltűnődtem. 🙂 Egyszer mehetnénk mi Jézuskához…vagy JéZsuzskához 🙂 Év végén buli nálam……..

Szívesen olvasok még aranyköpéseket, írjatok bátran..