Farsangi jelmezötletek

Farsangi időszakba léptünk. Sok szülőnek, köztük gondolom Neked is nagy fejtöréssel jár, hogy minek öltözzön idén a gyermek. Összegyűjtöttem néhány ötletet, amelyek garantált sikert aratnak bölcsiben, oviban, iskolában egyaránt.

Persze ma már kész jelmezekből is órási kínálatot kapunk gyerekboltokban, vagy kimondott jelmezboltokban. De egy gyereknek (később rájössz, hogy Neked is) hatalmas örömet okoz egy jelmez elkészítése együtt. Bennem erősen élnek az emlékek és pozitívan, amikor Apa kakaórporral kent be és néger lány voltam, vagy amikor Anyával együtt vágtuk a színes foltokat a bohócnadrágomra, és arra is, amikor  a nagyi varrta a Lambadás szoknyámat. Abban az évben nyertem is 🙂 De lehet a táncom miatt? 🙂

 

Szóval legyetek kreatívak. Merítsetek ihletet az épp aktuális mesehősökből, vagy a gyermek kedvenc állataiból, vagy hobbijából. Vagy egyszerűen csak szeressetek bele valamibe az interneten kínálkozó képek közül. Alkossátok meg együtt minél egyszerűbb alapanyagoból. Kartonpapír, fólia, régi ruhák stb. . Hisz jövőre már úgysem kell. Egy gyerek minden évben szeret más-más bőrébe bújni.

Íme az én személyes kedvenceim:

  1. Esőfelhő

                        kép forrása: Pinterest

Nem kell hozzá más, mint kék színes papír, fonal, egy sapka,amit nem sajnálunk megragasztani, sok-sok vatta, gumicsizma és egy mosolygós arc.

2.  Polip

 

                     kép forrása: Pinterest

Nagyszerű jelmez fiúnak, lánynak egyaránt. Színes harismyák kitömve, egy sapka és anyagból készült szemek. Máris kész a 8 lábú kedvenc.

 

3.  Tükortojás

                   kép forrása: Pinterest

Egy nagyméretű fehér póló és egy sárga anyagból készült kör forma szükséges csupán ahhoz, hogy a gyermek az egyik kedvenc reggelije bőrébe bújhasson 🙂

4. Csiga

       kép forrása: Pinterest

A csiga jelmez elkészítése sem igényel nagy költégeket. Vékony kartonpapír, szivacs és pánt. Mindössze ennyi dologra van szükség, hogy ez a cuki kis jelmez sikert arathasson a bálon.

5.  Pók

                                kép forrása: Pinterest

Totyogókon extra jól áll 🙂 Tavaly a Pöttyösben is volt szerencsém egy kis pókhoz, imádtuk. 3 darab fekete harisnya, póló, leggings és egy sapka. Máris kész az Ici pici pók…

6. Fogtündér

                 kép forrása: Pinterest

Iskolába készülő ovisok nagy kedvence Fogtündér. Az Ő jelmeze sem túl bonyolult, bár kicsivel több anyagot igényel, ha maximalizmusra törekedsz. Tüll szoknya, egy szivacsléc, melybe seprűből kiszedett szálakat lehet helyezni, korona, szárny… és már hozhatja is a meglepetéseket 🙂

7. Bárány

              kép forrása: Pinterest

Annyira cuki 🙂 Ha lesz gyerkőcöm, erre biztos rábeszélem 🙂 Anyagköltsége pedig ennek a jelmeznek is minimális. Fekete leggings és felső, egy fehér trikó és sapka, melyekre vattagolyókat ragasztunk, és két fülecske.

8. Denevér

      kép forrása: Pinterest

Fiúknál nagy sikert arathat.  Egy fekete nagyobb anyag és ruhák szükségesek hozzá. A maszk pedig kartonból könnyedén elkészíthető.

 

A Pöttyösben minden évben inspirálódok. Ötletesnél ötletesebb dolgokkal állnak mindig elő a szülők. A legjobb azt látni, mikor Ők is beöltöznek. Ilyenkor a gyerek is bátrabb és hihetetlen módon bele tudják élni magukat a szerepekbe, miközben jókat táncolunk és dugig tömjük magunkat fánkkal.

Ti milyen jelmezt öltetek fel idén?