Év végi konklúzió…

Amikor év vége közeledik, szerintem mindenkiben felmerül, hogy “mi történt idén?” “mi volt jó?” “mi volt nehéz?” ” mi volt tanulságos?”..
Hetek óta gyűlnek a gondolatok, amelyek végigpörögtek bennem és úgy döntöttem megosztom Veletek, hátha valakinek épp segít, vagy épp felnyitja a szemét, vagy csak mosolyog rajta egy jót és félreteszi. Nekem már akkor megéri, ha kiírom magamból 🙂
Több szempontból tekintek vissza 2017-re…egyik oldalam Pöttyöt nézi, másik oldalam pedig Zsuzskát, de valahogy nekem ez a kettő egybeforr, hisz akkor miért csinálnám?!
2017 számomra csodás év volt. Talán idén nőttem fel úgy igazán. Vagy nem is tudom mi ez a fura érzés. Valami olyan, amikor azt érzed, hogy sokkal jobban mögé látsz dolgoknak és meglátod azt, ami csak Neked jel.
Ebben az évben éreztem azt, hogy beért az “első kör” , ami a bakancslistán volt. (jöhet a második kör) Egyre többen megismerték az általam kialakított gyerekbirodalmat, egyre több anyukát, apukát és gyermeket éreztem magamhoz annyira közel, hogy már már baráti viszonyok alakultak ki. Volt, hogy velem alakult ki ilyen viszony, de volt, hogy Ők alkották meg egymással, óriási öröm volt ezt látni.
Az idei év végi bulin a kolleginákkal volt egy vicces párbeszédünk. Jeleztem Nekik, hogy ez a Pöttyös 4. karácsonya és milyen jó felfedezést tenni arra ,hogy 2014-ben ketten ünnepeltük, 2015-ben hárman, 2016-ban négyen és idén öten voltunk. Én ebben is a fejlődést látom. Erre két kolleginám mondja, hogy de hisz ők már szeptember óta nincsnenek a Pöttyben. Majd nevettek egy jót. Én nem nevettem annyira őszintén 🙂 Mert tudtam azt, hogy bár lassan 4 hónapja nem teljes részei a Pöttynek, de nekem igen. Én nekik köszönhetem az év első 8 hónapját. Én az ő elveik alapján szeretném a csoportokat tovább adni. Én őket bármikor visszavárom, amint újra olyan lehetőség lesz. Nekem ők még mindig Pötty részei. Úgyhogy irgum-burgum, ide IS tartoztok 🙂

Ohh igen az idei szeptember..Férjhez mentem idén és ez nálam nagy szó 🙂
Hányan írtak aznap, te jó ég…”el se hiszem…a Szelencsik Zsuzska férjhez ment?” 🙂 Hát igen, ehhez is kellett sok minden, hogy ideérjek.
És annyira “MI” volt minden. Meghitt, érzelgős, de egyben vicces és végül extra őrült.

Testvérek..idén barátokká értek…és róluk csak ennyit, mert ez így pont elég <3

Barátok..hmm…talán Velük voltak idén a legemlékezetesebb pillanataim. Olyanok, amelyeket elzártam örökre a kis “időkapszulámba” és olyanok is, amikből tanultam és tudom, hogy hova tartozom. El kell fogadni. Emberek jönnek, mennek az életedben. Te döntöd el, hogy utazol-e velük és tetszik-e a közös út, ha épp elég gyűrött, vagy inkább szép lassan elengeditek egymás kezét és emlékeztek a jóra. Ilyen az élet. Azt már régóta tudom, hogy minden okkal történik. Minden egyes apró pillanat a mindennapokban okkal van. Általában hajlamosak vagyunk rá, hogy ezeket későn ismerjük fel, de ha felismerjük akkor már ügyesen lehet kezelni.

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden tökéletes volt. (De ahogy a kép mutatja, több a like, mint az unlike 😉 ) Nem volt az idén sem. De ettől szép az élet. Gondold el milyen unalmas lenne, ha állandóan csak a tökélyt látnád, és nem kellene küzdened. Akkor sose erősödnél…mitől? Miért lenne érdemes küzdeni? A tökéleteset nem lehet fejleszteni. Arra csak vigyázni kell. A tökéletlen meg a Te dolgod, a Te felelősséged. Akarsz vele versenyezni? Megtalálod azt a pontot, amikor látod, hogy semmi értelme és mással kellene már rég foglalkoznod? Vagy görcsösen ragaszkodsz és elpazarolsz vele egy rakat időt? Ezt mindenki maga tudja. Én idén megtanultam meglátni azt a pontot és már olyan jól el tudok engedni dolgokat. Sokkal jobban vagyok azóta 🙂

Ha belegondolok, hogy mennyi mindent tudnék írni, de nem bírná el a net…de akármit írnék éves összegzésnek, valahogy minden személyhez köthető és nem tárgyhoz. Talán ez a legfontosabb. Mindegy hány új bútort vagy okoskütyüt vettél idén és mennyit kerestél. Ha nincs kivel megosztanod azt a bútort, ha nincs kit felhívnod arról az okostelefonról, akkor az egészet megette a fene. Megtartottam idén is sok csodás barátot, szereztem plusz kettőt a testvérem és a sógórnőm személyében. Lett egy számomra tökéletes férjem. Fejlődött a Gyerekházam. A többit majd 2018 hozza. Boldog új évet mindenkinek!

Izgalmakkal tele várom 2018-at. Az év utolsó napján most is felírom a kis cetliket a bakancslistás falamra. Jövő ilyenkor kiváncsian várom, hogy milyen összegzést tudok tenni magamban.

Ha egy szót írhatnál csak, ami 2017-es évedről eszedbe jut, Neked mi lenne az?