Engedd el..

Biztos a Te életedben is vannak olyan pillanatok, élethelyzetek, amikor felteszed magadnak a következő kérdéseket:
“Kell ez nekem?”   “Mit keresek én itt?”   “Tényleg ezzel kell nekem foglalkoznom?”

Engedd el…


Valószínű, hogy meg kell érni hozzá egy bizonyos kort és rengeteg tapasztalatot kell gyűjteni, mielőtt eljut az ember odáig, hogy azt mondja, el tudom engedni. Nekem már egyre több mindenre sikerül így reagálnom.
Mindenki cipel terheket az élete során, nem kötelező másét is magunkkal cipelni. De ez csak az egyik oldala. Mert van, hogy ezt szívesen is teszem. Család és barátok terhét bármikor átveszem és hordom magamon egy kicsit, hogy nekik segítsek. De az elhidegült, lassan már idegenné vált emberek terheire nincs szükségem. És igen, a szó….”barátok”. Nagyon sok minden kiderül, mikor eljutsz egy bizonyos szintig. Mikor ér Téged valamilyen nagyobb siker, mikor új életszakasz kezdődik, akkor hirtelen mindig kiderül, hogy kik az igaz barátok. Kik azok, akiket akkor is érdekelsz, amikor Neked van problémád? Kik azok, akik az örömödben és a bánatodban is egyaránt osztoznak? Fontos, hogy meglásd ilyenkor, hogy csak illemből teszik-e, vagy valóban Te érdekled Őket. A legrosszabb verzió, amikor valaki csak érdekből és önzőségből keres. Szüksége van valamire, amit Tőled kaphat meg. Adott egy telefonbeszélgetés…és azt veszed észre, hogy Ő csak magáról beszél, a problémáiról, aztán kér Tőled segítséget, akár tárgyi akár lelki…mindegy is, mert lerakod úgy a telefont, hogy odáig nem jut el a beszélgetés, hogy “Amúgy Te jól vagy?”.

Egyszer Anya azt mondta nekem: “Minek futsz olyan busz után, ami nem vesz fel?” Akkor még nem értettem,mert tini voltam. Most már felnőtt vagyok és igenis el tudom dönteni, hogy melyik buszra szeretnék “felszállni”. Nincs szükségem olyan emberekre az életemben, akik nem vesznek részt benne igazán, akik nem tudnak rólam semmit sem. Maradhat a szokásos illemkérdés nyilván…Mi újság? Adok rá egy sablon választ: Kék az ég… Süt a Nap…vagy bármi más, de nem engedem beljebb, sőt inkább ELENGEDEM. Sajnos ma már eljutottam odáig, hogy valakinek a telefont sem veszem fel. Minek? Hogy szerezzek neki valamit? Hogy megvegyem helyette? Hogy megoldjam helyette? Nem, köszi.

Pápá…


Tisztában vagyok vele, hogy mindenkinek más az életritmusa, ezeket el is fogadom, mert az én ritmusom is eléggé zavaros. Mindenki dolgozik, hajtja a megélhetést és mellette éli a mindennapokat. De a mai modern világban már annyi lehetőség van, hogy kapcsolatokat ápolj. Nem kell hetente találkozni ahhoz, hogy tudj a másikról. Közösségi oldalak, telefon, skype és még sorolhatnám. Nekem például annyi csoportom van az egyik ilyen közösségi oldalon, hogy tíz ujjamon nem tudom már megszámolni. De mindegyik olyan emberekkel, akikkel szívesen beszélgetek és osztom meg az életem.
Olyan rövid az élet, amit ráadásul egyszer élünk. Én már igyekszem tudatosan úgy élni, hogy ne foglalkozzak felesleges dolgokkal. Nem mindig sikerül egyébként. Túl sok a külső tényező, ami befolyásol. De, ha azt érzem, hogy az én lelkem tiszta és megtettem mindent, de az a busz akkor sem vesz fel, akkor hagyom …menjen. Majd jön a következő. Így felnőttként teljesen látható és követhető is az egész. Most már tudom, hogy igaz az mondás, hogy ha az egyik ajtó bezárul, akkor kinyílik a másik.
Az emberek jönnek és mennek az életünkben. Az elmúlt fél évben volt, akiknek én bezártam már az ajtót, az Ő buszuk elment.De jöttek újak és élvezem Velük a perceket.
Ez igaz minden másra is. Munka, karrier, párkapcsolat…bármi. Nem működik, vagy csak egyszerűen nem úgy, hogy Neked ez boldogságot okozzon. Akkor menj tovább, csukd be azt az ajtót. A lényeg szerintem ott van, hogy csak akkor kapsz újat, ha a régit elengeded.

Aki ismer, tudja, hogy nagy Kowalsky rajongó vagyok. Ehhez a bloghoz tökéletesen passzol az egyik dalukból egy részlet:
“Engedd el ami megy, fogadd el ami jön.
Nem több, így kerek és egész!”

Te engedtél már el valamit/valakit az életedből?