ELÉG néha?!..5 ellenszer tőlem :)

Nyugtass meg, hogy nem vagyok egyedül azokkal a napokkal, mikor úgy érzem..ELÉG!
Furcsa, de nem is kell, hogy nagy és eget verő dolgok történjenek hozzá. Egyszerűen csak olyan, mintha valami elszakadna bennem és azt mondaná, hogy áááááááááááááááá 🙂
Szerintem, de lőj le, ha nem így van…ez mindenkivel megesik és nem is kevés alkalommal.
No én most kidolgoztam pár ellenszert.
Amikor csak kicsit van “ááá”, akkor zene kell. De az nagyon hangosan 🙂 Kifejezetten jól sülnek el ezek az elég pillanatok, amikor a kocsiban kap el. Valahogy olyankor nagyon gyorsan jön a relax állapot. Csak megyek, figyelem az utat, üvölt a zene és,ha esetleg a nap is kisüt mellé, az valami csoda 🙂 De van egy másik kedvenc részem ebben az epizódban. Ez pedig,ha a keresztlányaim is velem utaznak, vagy éppen az aktuális férjjelöltem 😀 (Nem bonyolódnék bele, de az esküvő szervezése.. az néha eléggé “áááááá” állapot 🙂 )Szóval, ha ilyenkor jön, jön, jön, jön…azt ők nagyon élvezik, mert elég hamar átcsap egy közös éneklésbe. Legtöbbször persze Kowalskyba 🙂
Tudom, az általános és leggyakoribb stressz, a munka..a magánélet..a család. És persze ezeket egyeztetni és hangolni. De vannak ennél hál Isten kisebb gondok is. Amikor már a háttérben érlődik napok óta, mert úgy érezzük semmi nem jön össze…és még a női baj is megtalál…olyankor elég egy kis apróság is.

Ez például egy sütemény sütésének folyamatában készült. Anyukámnak küldtem a fotót, hogy érezze kicsi lánya kezd zizzenni 🙂 Órák óta küzdöttem az egész napos negatív elemekkel, meg a mákos szósszal, mint Bartos Erika. Majd a sütőbe helyezés után imát mondtam.
Ámen…sikerült. Aznap például nem kellett egyik ellenszert sem használnom az elég állapotomra. A süti megnyugtatott.
A második ellenszer a mozgás. Hihetetlen, de egy rosszabb vagy épp terheltebb nap után, ha csak fél órát is szánok rá, olyan mintha kb. Krisna-völgyben lennék. És meg lehet oldani. Legutóbb például már annyira, de annyira vágytam a futásra, hogy nem bírtam tovább, és átléptem egy edzőterem küszöbén. Ami nálam nagy szó, mert nem bírom az ilyen gépi boldogsághormont. De az eső  csak esett, és esett, és esett és nem lehetett kimenni. Így Tesó be a kocsiba, irány a terem. Hihetetlen mennyire jól esett. Még a végén írok a Húsvéti Nyuszinak, hogy hozzon nekem egy futópadot. Nem is olyan rossz, mint ahogy én azt elképzeltem. De van ilyen nap is, mint a mai. Nem jött a cunami, de éreztem, hogy készülődik, így bekapcsoltam a híres videómegosztót és 40 percet kickboxoltam. Esélye sem volt ezután a szökőárnak bennem.

A harmadik ellenszer az, ami minden otthonban fellelhető és több oldalról is jöhet. Az ölelés..Lehet az egy barát, egy családtag, de jobb lesz. Tudom. Nekem a kedvencem a gyermeki ölelés. Meglepő mi? 🙂 De olyankor tényleg azt érzem ,mintha gyorstöltőn lennék. Próbáld ki.

A negyedik ellenszer kicsit bizarr. Őszinte leszek, ezt én is csak kétszer vittem végig eddig. De akkor nagyon ELÉG volt. Ez a módszer a sikítás. Már szinte látom a Pöttyös Gyerekházba járó Anyucik arcát…”ez nem is a Zsuzska”. De de..én is ember vagyok 🙂 Nem kell szégyellni. De jó tanács (tapasztalatból mondom), hogy ne nyilvános helyen végezd el a gyakorlatot 🙂 Nekem az elsőt sikerült a 83-as úton végrehajtanom. Kiszálltam a kocsiból, elakadásjelző bekapcs. és áááááááááááááááááááááááááááááááááá…………majd visszaültem és jött az 1-es pont. Csak furcsán néztek rám a mellettem elhaladó autósok.

Az ötödik, nekem bevált ellenszer, az írás. Egy időben naplót vezettem kézzel írva. Később csak az álmaimat jegyzeteltem fel. Már , ha emlékeztem rá reggel 🙂 Most pedig már gyakorlom a blog írást, és itt adom ki. A lényeg, hogyha valami bánt, írd ki magadból. Vagy,ha nincs baj, de úgy érzed sok az info a fejedben és már nem tudod tárolni. A lényeg, hogy add ki valahogy.

Szóval az 5 ellenszer:

  • zene
  • mozgás
  • ölelés
  • sikítás
  • írás

Én ma, az 5 pontból 4-et felhasználtam. Hazafelé munkából üvöltött a kocsiban a zene. Majd megöleltem a páromat. Mozogtam. És végül írtam Neked…vagy magamnak. Mindegy is. Jól vagyok 🙂

Neked mi a bevált módszered, ha néha ELÉG?